skip to Main Content
Gospel Gentlemen -kiertueelle Jatkoa / Uusi Kiertue Keväällä 2019

Gospel Gentlemen -kiertueelle jatkoa / Uusi kiertue keväällä 2019

Suomalaisen gospel-musiikin konkarit Jaakko Löytty, Pekka Simojoki ja Petri Laaksonen lähtevät uudelle Gospel Gentlemen -kiertueelle keväällä 2019. Viime syksyn yhdeksän paikkakunnan kiertue täytti kirkot ääriään myöten. Gospel Gentlemen -konserteissa miehet laulavat yksin ja yhdessä esittäen omia ja toinen toistensa lauluja. Kevään kiertue ulottuu myös Ruotsiin, Tukholman alueen suomenkielisiin seurakuntiin.

Lauluntekijä-laulaja Jaakko Löytty on jättänyt syvän jäljen suomalaisten sieluihin nuoren seurakunnan musiikkikulttuurin tienraivaajana. Lastenleireiltä rippikouluihin ja kastejuhlista hautajaisiin ovat soineet Löytyn teokset, joista lukuisat ovat muodostuneet klassikoiksi. Kolmisenkymmentä albumia julkaisseen Löytyn tunnetuimpia yhteislauluja ja virsiä ovat Kahden maan kansalainen, Siunaa koko maailmaa ja Pidä minusta kiinni. Hän on ollut perheineen Senegalissa lähetystyössä ja on osallistunut Siionin virsien uudistustyöhön ja toiminut Herättäjä-Yhdistyksessä matkaveisaajana.

Löytty kommentoi:
– Kovasti odotan yhteistä kiertuetta. Jännittävä nähdä, mitä me kolme varsin erilaista persoonaa tuomme tähän yhteiseen iltaamme. Pääasia on kuitenkin, että hienoja lauluja lauletaan hienolle yleisölle.

Pekka Simojoki on kiertänyt Suomea jo lähes 35 vuotta niin trubaduurina kuin erilaisten yhtyeidensä kanssa. Hänellä on takanaan 70 äänitettä ja hän on kirjoittanut noin 700 hengellistä laulua ja virttä. Lauluja on käännetty kymmenille kielille. Lähes kaikki suomalaiset ovat elämänsä aikana laulaneet Simojoen lauluja. Tunnetuimpia niistä ovat Herra kädelläsi, jo klassikoksi muodostunut Tulkoon joulu (Niityllä lunta) sekä kastejuhlista tuttu Taivaan Isä suojan antaa, jota myös kouluissa paljon lauletaan. Rippikoululaiset vuodesta ja sukupolvesta toiseen laulavat Nuoren seurakunnan veisukirjasta lukuisia Simojoen lauluja. Miehen tuorein albumi Avara on vuodelta 2016.

Simojoen tunnelmat uuden kiertueen alla:
– On ollut ilo ja kunnia päästä tien päälle tällaisten hienojen pitkän linjan pelimannien kanssa. Vaikka positiivisin odotuksin reissuun lähdinkin, syksyn kiertue yllätti minut ja taisi yllättää yleisönkin. Harvoin on kokenut keikalla noin intensiivistä ja koskettavaa tunnelmaa, paljon naurettiin ja välillä itkettiinkin. Ihmeellisesti laulut koskettivat.

Kiertueen kolmas jäsen laulaja-säveltäjä Petri Laaksonen aloitti laulajanuransa 25 vuotta sitten. Hänen ensimmäinen levynsä Täällä Pohjantähden alla julkaistiin vuonna 1994. Laaksonen on julkaissut kaksitoista soololevyä, useamman kokoelmalevyn sekä säveltäjänä lukuisia teemallisia albumeita mm. Sininen hetki, Lauluja särkyneille ja Lohdutuksen lauluja. Yhteensä Laaksosen albumeita on myyty yli 250 000. Hänen tuotantonsa on poikkeuksellisen monipuolista aina suosituista iskelmistä euroviisuihin (Sata Salamaa, Eläköön Elämä) ja joululauluista hengellisiin sävelmiin. Syksyllä 2015 Petri Laaksonen julkaisi monen vuoden tauon jälkeen levyn: In Memoriam – Elät aina minussa. Laaksosen melodiset ja elämänmakuiset laulut yhdistettynä vahvaan ja sielukkaaseen tulkintaan ovat koskettaneet tuhansia ihmisiä.

Laaksosen ajatuksia kevään kiertueesta:
– Hienoa, että voimme jatkaa Gospel Gentlemen konsertteja myös keväällä. Syksyn konserttien suosio ja ihmisten käsinkosketeltavan vahva läsnäolo ja ilo yllätti meidät kaikki. Joillakin paikkakunnilla kirkot täyttyivät niin, että kaikki eivät mahtuneet mukaan. Uskon, että keväänkin konserteista tulee vahva elämys, jonka muistaa pitkään!

Kiertueen tuottaa Kansan Raamattuseura yhteistyössä Ohjelmatoimisto Kristallin kanssa. Konsertit juontaa Heli Karhumäki.

Gospel Gentlemen -kiertue, kevät 2019:
24.04. Nurmijärvi, kirkko
25.04. Pirkkala, kirkko
07.05. Kotka, kirkko
08.05. Savonlinna, Tuomiokirkko
09.05. Savitaipale, kirkko
10.05. Helsinki, Temppeliaukion kirkko

Konsertit alkavat klo 19.00
Kesto noin 2h 30min pienen väliajan kanssa

LIPUT:
www.tiketti.fi/gospelgentlemen
22 € ennakkoon (palvelupalkkioineen)
25 € ovelta mikäli lippuja jäljellä

Seurakuntaryhmien lippuvaraukset:
www.kansanraamattuseura.fi/gospelgentlemen

Press-kuvat:
www.ohjelmakristalli.com 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Johanna Vauto
kiertueen tuottaja
045 114 6919
johanna@ohjelmakristalli.com

www.ohjelmakristalli.com

Back To Top