skip to Main Content

Olli Helenius

Pitkän linjan muusikko ja laulaja& lauluntekijä Olli Helenius julkaisi syksyllä 2019 uuden Auki-albuminsa, pitkäsoiton, jota ei pitänyt koskaan edes syntyä, mutta kohtalo ja varsinkin yleisö päättivät toisin.

 

”Hieman yllätyksenä itsellenikin sain idean julkaista kokopitkän albumin lukuisten singlejulkaisuiden jälkeen. Vaikka sitä sanotaan, että ’albumeiden aika on ohi’, syväluotaavat kuuntelijapalautteet viimeisen vuoden aikana ovat saaneet ison miehen kyyneliin lukuisia kertoja. Jos musiikilla on näin parantava ja kannustava vaikutus, on mun pakko jatkaa laulujen julkaisemista,” Helenius toteaa.

 

Laaja-alainen biisintekijä flirttailee levyllä eri musiikkityylien kanssa aina ambientista countryyn ja puhtaaseen poppiin, mutta kaiken nivoo kuitenkin yhteen laadukas suorapoljentainen pop-iskelmä. Levyn muhkeasta ulosannista vastaa Olli Heleniuksen livebändi kokonaisuudessaan.

Auki-albumilta on lohkottu myös Tulit-radiosingle, jonka syvin ajatus on puntaroida asioita, jotka tuovat toivoa, rakkautta ja uskoa elämään.

 

”Tekstin kohde on anonyymi, sillä kukaan ei voi määritellä sitä mikä tuo asia on kullekin. Se voi olla henkilö, joku asia, vaikka uskontokin”, Olli luonnehtii.


Laulaja, lauluntekijä Olli Helenius on aloittanut muusikon uransa jo 1980-luvun lopussa. Hän on toiminut niin rumpalina, laulajana kuin tuottanut monia albumeita. Helenius on mm. Bass´n Helenin perustajajäsen ja toiminut Juha Tapion rumpalina vuosien ajan. Vuosituhannen vaihteessa Helenius alkoi tehdä omia lauluja ja hän on julkaissut seitsemän sooloalbumia, mm Nyt ja aina, Matkalla ja viimeisin albumi Alku julkaistiin vuonna 2019.

Olli Helenius tunnetaan maanläheisestä folk-popista, joita yhdistävät kauniit melodiat sekä lohduttavat ja syvälliset sanat. Heleniuksen oman elämän kriisit ovat tuoneet artistiin lisää syvyyttä ja herkkyyttä, joihin kuuntelijoiden on helppo samaistua.  Olli Heleniusta voi kuulla nykyään myös Radio Dein taajuuksilla, jossa hän isännöi Iltakahvilla Olli ja Mikko radio-ohjelmaa.

KEIKAT

17.04.2021 Noormarkku / Trio / Advisgospel / SIIRTYY
Kankaankoulu
30.04.2021 Oulu / Livestream
19:00

KEIKKAMYYNTI

Johanna Vauto
045 114 6919
johanna (at) ohjelmakristalli.com

PRESS

Pressikuvat

Back To Top