skip to Main Content
Toivon Lintu -musiikkivideo Yhdistää Gospelin Eturivin Artisteja Ja Muusikoita

Toivon lintu -musiikkivideo yhdistää gospelin eturivin artisteja ja muusikoita

Anna-Mari Kaskisen sanoittama, Pekka Simojoen säveltämä ja Lasse Heikkilän sovittama Toivon lintu –laulu syntyi kahden viikon aikataululla ideasta, säveltämisestä ja tuottamisesta videon julkaisuun. Mukana videolla on upea artistien ja muusikoiden kavalkadi eli Pekka Simojoki, Anna-Mari Kaskinen, Lasse Heikkilä, Jippu, Jari Levy, Saila, Pekka Laukkarinen, Make Perttilä, Olli Helenius, Eve&Ossi, Kimmo Virtanen, Jarkko Jouppi , Timo Jouppi, Timo Luoto sekä Maria Heikkilä. Videon kokosi Huuricreativen Ville Huuri.

 Laulun sanoittajan Anna-Mari Kaskisen kommentti:

– Olin seurannut, miten maailmalla on korona-aikana tehty maratonkonserttia ja yhteisvideoita. Mielessäni oli ajatus, voisimmeko me gospelmusiikin puolella tehdä jotain vastaavaa. Ja sitten Pekka Simojoki soitti ja ehdotti samaa. Olen korona-aikana julkaissut useita runoja Facebookissa. Yksi runoista oli Uudenmaan rajalla, jonka kirjoitin kun rajat suljettiin ja 86-vuotias äitini jäi rajan taakse. Runo kertoo pienestä västäräkistä, joka lentää kaikkien rajojen yli. Uusi laulu päätettiin tehdä tämän runon pohjalta. Näinä aikoina monet kaipaavat läheisiään. Toivon, että Toivon lintu –laulu voisi tuoda toivoa ja iloa tämän poikkeusajan keskellä, ja että voisimme löytää uusia tapoja osoittaa välittämistä ja huolenpitoa. Rukous ylittää kaikki raja-aidat ja muurit.

Anna-Mari Kaskinen ja Pekka Simojoki soittelivat parin päivän aikana säkeistöjen rytmistä ja rakenteesta, ja teksti muokattiin sen mukaan valmiiksi.

Simojoelle tästä tuli aivan uudenlainen kokemus:

– Enpä tällaista ole koskaan päässyt tekemään. Parissa päivässä tehtiin yhdessä hieno laulu. Tämä on ainakin minulle yksi korona-ajan parhaista muistoista!

 Lasse Heikkilä tuottajana sovitti laulun, soitti taustat, teki nuotteja, jakoi lauluosuudet solistien kesken ja miksasi kaikki yhteen. Yhteishenki on ollut kokoajan läsnä:

– Kristallin etäpalaverissa saatiin idea yhteisestä videosta. Muistin että Anna-Mari oli julkaissut korona-aikaan liittyvän hienon runon. Luin sen etäpalaverissa ja innostuimme kaikki tekstistä. On ollut hienoa tehdä tätä yhdessä ja kokoajan on ollut hyvä tekemisen meininki ja keskinäinen tsemppaus linjoja pitkin.

Back To Top